Ren omtanke – och terapi!

Sitter du hemma sysslolös, och kliar det i skaparfingrarna? Nu kan du göra en samhällsinsats hemma i soffan! Genom att kraftsamla i vilande stick- och handarbetsgrupper vill Svenska kyrkan  frambringa miljövänliga, återanvändbara disktrasor till försäljning. Intäkterna går oavkortat till ACT Svenska kyrkans sommarkampanj för att lindra coronavirusets konsekvenser bland människor som redan lever i utsatta situationer. Det om något är Ren omtanke!

Saknar du din handarbetsgrupp? Många av Svenska kyrkans verksamheter ligger till stor del vilande just nu. Äldre och riskgrupper uppmanas att hålla sig hemma. För många kan tiden i isolering bli svår att hantera, och man kan känna sig maktlös inför den situation hela samhället står i. Ur behovet av hopp och meningsfullhet växte en idé ursprungligen från Svenska kyrkan i Västerås: Hur skulle det vara om skapargrupperna kunde få fortsätta skapa, och om alstren kunde bidra till samhällsnyttan?

Att både hålla kontakt med medlemmar och bidra till något gott resulterar nu i lanseringen av Ren omtanke – ett handarbetskit. Kitet består bland annat av garn och beskrivning till virkad eller stickad disktrasa. Beskrivningar finns också på webben i videoformat.

Intresserad? Hör av dig till diakon Sandra Lindqvist, 046-718746 eller sandra.lindqvist@svenskakyrkan.se så får du en påse med virkmönster, tillhörande garn och virknål. Den färdiga handgjorda disktrasan lämnas sedan tillbaka till Domkyrkan, paketeras och säljs på Domkyrkoforum. 100% av intäkterna går till ACT Svenska kyrkans arbete för lindra de katastrofala effekterna av coronaviruset i utsatta och fattiga områden runt om i världen.