Guidade visningar sommaren 2020 – Guided tours 2020

På grund av rådande omständigheter ser Domkyrkans guideschema lite annorlunda ut sommaren 2020. Vi erbjuder inga guidade visningar på tyska eller spanska. Guidade visningar på engelska endast på tisdagar. Max 15 deltagare per visning.

Öppna visningar – Guided tours

• Visningar på svenska: 22 juni–23 augusti: Måndag-onsdag samt lördag kl. 11–12.
  • Guided tours in English: June 22nd–August 23rd: Tuesdays at 2 p.m. Admission is free, maximum 15 participants.
    Visningarna startar i Domkyrkoforum. Tours start in Cathedral Forum.
  • Visningar för barn och familj: Upptäck labyrinten, onsdagar och lördagar kl 13.15-13.45, 24 juni-15 augusti. Samling vid kyrkans huvudingång.

Temavisning: Fru Görvel visar det astronomiska uret

Fru Görvel berättar om det astronomiska uret och om Domkyrkan, måndagar och torsdagar 14.45-15.15 från vecka 27-33. Visningen sker vid det astronomiska uret. Upplev det astronomiska uret spela och stanna sedan kvar för att höra om kvinnan vars porträtt hänger bredvid uret. Varför finns porträttet i Lunds domkyrka och vad har hon för koppling till Lund?
Missa inte våra digitala guldkorn från guiderna! Finns på youtube.com/lundsdomkyrka