Luciafirande i Lunds domkyrka 2019. I år, 2020, blir firandet digitalt.

Lucia 2020

Våra älskade luciakonserter och luciamorgonen som årligen lockar flera tusentals besökare, måste i år ställas in. Här kan du se vårt komprimerade luciatåg!

Välkommen att fira digitalt med oss!

Act Svenska kyrkan har också en kampanj just inför Lucia. Lucia bröt mot förväntningarna att hon skulle lyda och underkasta sig. Än i dag kämpar många flickor mot normer och traditioner som fråntar dem deras rättigheter. Låt årets luciafirande bli en manifestation för alla flickors rätt till ett värdigt liv!

Lucia kämpade för sina rättigheter redan för 1700 år sedan. Den kampen fortsätter än idag över hela vår värld. Svenska Fotbollförbundet är med i kampen för varje flickas rätt till ett värdigt liv. Var med du också! Swisha din gåva till 900 1223.