DIGITAL VISNING FÖR SKOLKLASSER

Ett besök i Lunds domkyrka är en kär tradition för många. Tyvärr är det inte möjligt att besöka katedralen med stora grupper under våren 2021. Därför kan vi komma till er i ett digitalt besök – kostnadsfritt!

Varje år välkomnar Lunds domkyrka och jätten Finn hundratals skolelever på visning i Lunds
domkyrka. Många kommer under den så kallade Skåneresan. Vi är mycket glada över att så
många skolor vill lära sig mer om Domkyrkan och Lunds historia. Domkyrkans skolpedagogiska team har gjort ett filmmaterial för skolor att ta del av – helt kostnadsfritt. I detta ingår även ett arbetsmaterial bestående av en begreppsordlista, bilder från kyrkan och samtalsfrågor att göra i klassrummet. Med sin snart 900-åriga historia har Domkyrkan mycket att berätta och det finns något för alla åldrar.

Välkommen på en historisk visning med din klass och låt eleverna få svar på bland
annat hur domkyrkan byggdes, vad en biskop är, hur ett astronomiskt ur ser ut
och vad som händer i domkyrkan i dag!

Till er som anmäler er klass mailas arbetsmaterialet ut samt en länk till filmen på Youtube.
Filmen finns tillgänglig från 7 maj 2021.

ANMÄLAN
Görs till: melissa.islavenegas@svenskakyrkan.se