Kyrkorna på PRIDE

Tillsammans arbetar vi för att motverka diskriminering av HBTQI-personer – för en kyrka som inkluderar alla och möter varje människa med kärlek och respekt. Kyrkorna på Pride medverkar under Lunda Pride. I år möts vi i Stadsparken i Lund. På den här sidan hittar du program och information.

Lunda Pride 2022
Lunda Pride går av stapeln den 28/5. Läs mer på: www.stoltilund.se/lundapride

Vilka är kyrkorna på Pride?
I Pride park möter du Svenska kyrkan Lunds pastorat, Equmeniakyrkan i Lund, Svenska kyrkans unga och EKHO Skåne.

Genom vårt samarbete i Kyrkorna på Pride vill vi sprida kunskap om HBTQI och visa att våra kyrkor vill vara inkluderande. Vårt mål är att ALLA, oberoende sexualitet eller identitet ska känna sig trygga och välkomna i den kristna gemenskapen. Vi tror att varje människa är älskad av Gud, och därför ska varje människa mötas med kärlek och respekt.

Varmt välkomna till Regnbågsmässan, fredagen den 27/5 kl.18 i Lunds domkyrka.
Pride park, Stadsparken, Lördag 28/5 kl. 10-18.
Anslut och gå med oss i Pride paraden, lördagen 28/5. För tid och plats för samling se www.stoltilund.se/lundapride