Till dig som leder en grupp

Välkommen till Lunds domkyrka. För att ert besök i kyrkan ska bli så angenämt som möjligt finns det några saker att tänka på.

Det är många människor som varje år besöker Lunds domkyrka. Gruppbesök eller organiserad sightseeing måste anmälas i förväg till booking@lundsdomkyrka.se. Domkyrkan är en levande kyrka där gudstjänst firas flera gånger varje dag, på eftermiddagarna är det ibland begravningsgudstjänst och ibland hålls kryptan stängd för förberedelser av olika slag. Genom att du tar kontakt med oss kan vi kontrollera tillgängligheten just den tid ni vill komma.

Innan påbörjad rundvandring, måste ni anmäla detta till Domkyrkans servicedisk. För grupper med egen guide tar vi ut en visningsavgift om 600 kronor. Vi ber er att betala denna avgift innan ni påbörjar visningen via voucher, betalkort eller kontant. Guidning och fotografering får inte ske i Dopkapellet (norra korsarmen) som är reserverat för enskild andakt. Gruppen skall hållas samlad under visningen. På grund av pandemin och restriktioner från Folkhälsomyndigheten kan vi endast ta emot grupper med 8 personer i varje.

Det finns möjlighet att boka en av Domkyrkans egna guider. Mer information finns här.

Kontakt: Domkyrkoguide, Melissa Isla Venegas melissa.islavenegas@svenskakyrkan.se