Tro, liv & vetande – föreläsningar och samtal på onsdagar

Våren 2020 bjuder vi in till sex tänkvärda och intressanta samtals- och föredragskvällar på onsdagar kl. 19.15 i Domkyrkoforum i samarbete med S:t Lukas Lund.

• 5 februari
    Ålevangeliet – berättelsen om världens mest gåtfulla fisk
    Patrik Svensson, författare och journalist, i samtal med Staffan Söderberg, tidigare kulturchef på Sydsvenskan.
  • 12 februari
    Ondskan och gud – Om lidande och mening.
    Erik Aurelius, professor em i teologi
  • 4 mars
    Finns det en mening med allt? Om förundran, förtvivlan och motstånd för livets skull. Elisabeth Gerle, professor em i teologi
  • 18 mars
    Vad menar du när du talar om mening?
    Bent Falk, författare och gestaltterapeut
  • 25 mars
    Mellan hopp och förtvivlan – om klimat och (o)rättvisa
    Frida Hylander, klimatpsykolog, och Per Kristiansson, stiftsadjunkt
  • 15 april
    Vad gör platsen med konsten?
    Ett samtal mellan Anita Christoffersson, konstnär och upphovsperson till konstverket i Domkyrkoforums hörsal, och Lena Larsén, domkyrkoguide

BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER

Om du vill vara garanterad plats, välkommen att hämta en biljett i Domkyrkoforum fr.o.m. lördagen i veckan före. Öppettider: måndag-fredag 10.00-17.00, lördag 10.30-15.00, helgdag 12.30-15.00.

Kontakt: Mats Nyberg, 046-718744, mats.e.nyberg@svenskakyrkan.se

VÄLKOMMEN!