Klimatberättelser – informationsträff

Plats: Liberiet nedre salen
Vill du dela med dig av dina tankar, känslor och idéer angående klimat och hållbarhet inför publik?

Vi letar efter personer som under våren vill träffas 1 kväll/vecka under 12 veckor och tillsammans i grupp utforska bland annat inre och yttre hållbarhet, klimatångest, framtidshopp och förundran inför naturen, för att sedan med det personliga berättandet som grund vara med och skapa en vandringföreställning där du som deltagare berättar din personliga berättelse inför publik.
Föreställningen kommer att ha premiär under Hållbarhetsveckan i Lund 2-7 maj, och sedan spelas 10 gånger under maj månad.
Under träffarna kommer vi att göra olika övningar i drama och berättande (med mycket lek och en del allvar) för att få fram personliga berättelser med hållbarhet och klimat som gemensam nämnare.
Vi använder oss också av pilgrimens nyckelord och kopplar samman dem med begrepp viktiga för en ekologisk helhetssyn, t. ex Frihet och Mångfald, Långsamhet och Hållbarhet, Enkelhet och Ansvarighet, för att utforska vad dessa begrepp väcker för frågor och svar i oss.
Vill du vara med behöver du veta att du kan komma de flesta av dessa tillfällen, plus att lägga lite egen tid på att öva in texten till din berättelse som du ska framföra under vandringsföreställningen. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av teater men det är bra om du tycker det verkar kul att arbeta i grupp och att stå och prata inför publik.

Projektet drivs av Lunds Domkyrkoförsamling och de som håller i projektet är:
Kristina Nilsson, manusförfattare och regissör, även teaterpedagog
Ola Fornling, stiftsadjunkt teologi och hållbarhet på Lunds stift
Sofie Ask, samordnare/administratör i Lunds domkyrkoförsamlingen
Om du vill vara med mejlar du din intresseanmälan till: sofie.ask@svenskakyrkan.se

Om du är intresserad men vill veta mer har vi en informationsträff den 12 januari kl. 19.00-20.00 på Liberiet.