Siffror och myter om textil – föreläsning och workshop

Plats: Laurentiisalen
Textilindustrin är en av världens mest nedsmutsande branscher där både natur och människor offras i jakten på den billigaste t-shirten.

Anna-Lisa Persson, Hemslöjdskonsulent i region Skåne med textil hållbarhet som expertområde, gästar Domkyrkans Hållbarhetsvecka, men en högaktuell föreläsning och workshop.

Vi vet att textilbranschen är smutsig samtidigt som många arbetar för att produktion och konsumtion ska bli bättre. Men hur ska producenter och konsumenter egentligen tänka? Och hur stort ska konsumentansvaret respektive producentansvaret vara?

Och vilket är egentligen det bästa plagget för miljön?

Under föreläsningen kommer Anna-Lisa att lyfta globala och lokala siffror gällande textilkonsumtion. Krossa en del myter, få vissa att ifrågasätta och andra att nicka instämmande.

Workshop
Efter föreläsningen om textila myter så håller vi en workshop i att laga sina plagg.

Att lappa och laga är nödvändigt för att förlänga livet på sina kläder men för många kan det verka svårt, särskilt om lagningen inte ska synas. På den här workshopen kommer vi att lyfta synliga lagningar – lagningar som ger en unik prägel samtidigt som de fyller sin funktion. Och visa hur du med enkla medel och med stygn alla klarar av kan laga dina plagg och på det sättet få en mer hållbar garderob.

Tag gärna med ett trasigt plagg!

Ingen kostnad!