Öppna mötesplatser

Nedan finner du en översikt över öppna mötesplatser i Lunds domkyrkoförsamling.

Trivselträffar i Lunds innerstad

Trivselträffar sker samarbete mellan Lunds domkyrkoförsamling, Allhelgonaförsamlingen och S:t Peters klosters församling. Träffarna alternerar mellan de olika församlingarna. Följande händer i Domkyrkoforum:

• 16 sept: Docent Anders Ödman; Domkyrkobygget
    – slavar, oxar, vagnar, stenbrott, vägar och mycket annat.
  • 28 okt: Pilgrimspräst Magnus Malmgren; Pilgrimsvandring till Vadstena
  • 25 nov: Astronom och författare Peter Linde; om jakten på liv i universum

Tid: 14.00, Domkyrkoforum
Kontakt:
Sandra Lindqvist, diakon, sandra.lindqvist@svenskakyrkan.se
Välkommen!

Lunds domkyrkas vänner

Lunds domkyrkas vänner är en ideell förening som verkar för Domkyrkan i Lund. Tillsammans med församlingen bjuder LDV in till öppna föreläsningar och sammankomster med föredrag.
Här finns programmet för föreläsningsserien Reformationstidens stora gestalter.

Här ser du vårens program till de öppna lördagsföredragen. Alla är välkomna till föreläsningarna, både medlemmar och icke medlemmar. Ingen föranmälan behövs. Det går bra att komma vid enstaka tillfällen.

Pilgrimsplats Liberiet

Pilgrimsplats Liberiet är stängt för en efterlängtad renovering och kommer att öppna hösten 2019. Pilgrimsbönerna är som tidigare i Domkyrkans krypta onsdag, torsdag och fredag kl 9.00-9.15. Bibelsamtalen efter pilgrimsbönen är i rummet Donatus i Domkyrkoforum.
Har du frågor, kontakta gärna pilgrimspräst Magnus Malmgren, 046 71 87 64, pilgrim@lundsdomkyrka.se. Läs mer på pilgrimsvagen.se