Konfirmation

Ordet konfirmation betyder bekräfta – konfirmationen är en bekräftelse på dopet, att få säga ja till att fortsätta fundera kring livets stora frågor, att fortsätta äventyret i trons värld.

Är du inte döpt så gör det inget, du kan börja ändå och döpas under resans gång.

Vem är du? Vad längtar du efter?

Gud, kärlek, musik, gemenskap…. Allt ryms i en konfirmandtid. Den är som ett äventyr in i dina innersta tankar och funderingar, en resa du delar med andra, med Gud och kyrka. Här får du fundera över sådant som är viktigt i livet – liv och död, kärlek och vänskap, glädje och sorg, död och liv, Gud och Jesus.

De 24 äventyrens konfirmation

Vill du prova saker du tidigare inte har gjort och samtidigt konfirmeras i 900-åriga Lunds domkyrka? Under året i De 24 äventyren får du följa med på en resa från universums kant rakt in i djupet av ditt eget hjärta.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Från och med söndag den 29 mars är det förbjudet med sammankomster på mer än 50 personer i Sverige. Det påverkar gudstjänster, konserter och andra verksamheter i kyrkan. I Lunds domkyrka är det främst vid konserter och vid högmässan på söndagar kl 11 som vi kommer att behöva begränsa antalet deltagande. Vi har inte möjlighet att släppa biljetter eller praktisera turordningssystem, utan vi stänger portarna när tjänstgörande vaktmästare släppt in maximalt antal personer. Vi hoppas på er förståelse för dessa åtgärder.

Under kommande vecka kommer vi att sända anpassade andakter via Facebook, samt livestreama delar av utvalda ordinarie gudstjänster. Under påsken planerar vi också att sända live under långfredag, påsknatt och påskdag via vår Youtubekanal. På vår hemsida, lundsdomkyrka.se, samt på facebook.com/lundsdomkyrka meddelar vi när förändringar sker som påverkar vår verksamhet. Anställda i Domkyrkan nås via vår växel, 046-718700. Varmt välkommen att kontakta oss med eventuella frågor!
  • #Repost @sydsvenskan_retro
Lunds Domkyrka fotad 1868 före den stora restaureringen då de gamla tornen revs och byggdes om. Bilden är troligtvis fotograferad av Wendela Gleerup och den 16-åriga fotografen B.A.Lindgren⠀
Foto: B.A. Lindgren.⠀
#Lund #LundsDomkyrka #Church #1868 @lundsdomkyrka @visitlund
  • Jätten Finn spanar efter besökare...
  • Vinklar och volymer. Bärande och buret.

#lundcathedral #cathedralgram #svenskakyrkan #lundsdomkyrka #arkitektur #architecture #kulturarvet #lovelund #visitlund