Konfirmation

Ordet konfirmation betyder bekräfta – konfirmationen är en bekräftelse på dopet, att få säga ja till att fortsätta fundera kring livets stora frågor, att fortsätta äventyret i trons värld.

Är du inte döpt så gör det inget, du kan börja ändå och döpas under resans gång.

Vem är du? Vad längtar du efter?

Gud, kärlek, musik, gemenskap…. Allt ryms i en konfirmandtid. Den är som ett äventyr in i dina innersta tankar och funderingar, en resa du delar med andra, med Gud och kyrka. Här får du fundera över sådant som är viktigt i livet – liv och död, kärlek och vänskap, glädje och sorg, död och liv, Gud och Jesus.

De 24 äventyrens konfirmation

Vill du prova saker du tidigare inte har gjort och samtidigt konfirmeras i 870-åriga Lunds domkyrka? Under året i De 24 äventyren får du följa med på en resa från universums kant rakt in i djupet av ditt eget hjärta.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Temperaturerna kryper neråt och isande vindar sveper över gatorna i Lund. Har du varma kläder eller sovsäckar över?
Kolla gärna en extra gång i förrådet, kanske kan du hjälpa en utsatt medmänniska att slippa frysa.
Detta behövs just nu:
- Sovsäckar - Stora vinterjackor - Varma skor (herr och dam) - Vantar och mössor
Lämnas på Diakonicentralen, Råbygatan 18, öppet mån-tors 9-14, fre 9-12. För andra överenskommelser kontakta Cecilia Palmquist 046 718768 eller kaféet 046 718765.
  • Björken gulnar och rosen prunkar - september i Lundagård.
#lundsdomkyrka
#höst
#visitlund
#visitsweden
#lunduniversity #svenskakyrkan #lundcathedral
  • Flyttfåglar- ett tydligt hösttecken.
#lundsdomkyrka #lundapågarna #flyttfåglar #hallalund
  • Nya diakoner tas emot!