Konfirmation

Ordet konfirmation betyder bekräfta – konfirmationen är en bekräftelse på dopet, att få säga ja till att fortsätta fundera kring livets stora frågor, att fortsätta äventyret i trons värld.

Är du inte döpt så gör det inget, du kan börja ändå och döpas under resans gång.

Vem är du? Vad längtar du efter?

Gud, kärlek, musik, gemenskap…. Allt ryms i en konfirmandtid. Den är som ett äventyr in i dina innersta tankar och funderingar, en resa du delar med andra, med Gud och kyrka. Här får du fundera över sådant som är viktigt i livet – liv och död, kärlek och vänskap, glädje och sorg, död och liv, Gud och Jesus.

De 24 äventyrens konfirmation

Vill du prova saker du tidigare inte har gjort och samtidigt konfirmeras i 870-åriga Lunds domkyrka? Under året i De 24 äventyren får du följa med på en resa från universums kant rakt in i djupet av ditt eget hjärta.

Lunds Domkyrka på Instagram

  • Drop in-dop i Domkyrkan och Alexander, 4 år, döps av Josefin G Andersson. Totalt 8 dop. Och en konfirmation, sist på dagen! Tack alla som gjorde dagen så fin!
#svenskakyrkan 
#lundsdomkyrka 
#dop
#lundcathedral 
#dropindop
#konfa
  • Idag är det drop in-dop i Domkyrkan.! Vi har doptider fram till kl 16 om det är så att du vill ta chansen att låta döpa dig eller barnen. Välkommen!
  • Skånes bästa utsikt? Takinspektion är inget för höjdrädda! Glad fredag!
#lundcathedral 
#lundsdomkyrka
#svenskakyrkan
#byggnadsvård
#lund
#skylift
#visitlund
  • Fantastiska skisser av @majalindn från Domkyrkan! Alltid kul att se sin miljö tolkad genom någons penna. 
#repost
#inktober2019 
#lundcathedral 
#lundsdomkyrka 
#ink 
#illustration