Konfirmation

Ordet konfirmation betyder bekräfta – konfirmationen är en bekräftelse på dopet, att få säga ja till att fortsätta fundera kring livets stora frågor, att fortsätta äventyret i trons värld.

Är du inte döpt så gör det inget, du kan börja ändå och döpas under resans gång.

Vem är du? Vad längtar du efter?

Gud, kärlek, musik, gemenskap…. Allt ryms i en konfirmandtid. Den är som ett äventyr in i dina innersta tankar och funderingar, en resa du delar med andra, med Gud och kyrka. Här får du fundera över sådant som är viktigt i livet – liv och död, kärlek och vänskap, glädje och sorg, död och liv, Gud och Jesus.

De 24 äventyrens konfirmation

Vill du prova saker du tidigare inte har gjort och samtidigt konfirmeras i 900-åriga Lunds domkyrka? Under året i De 24 äventyren får du följa med på en resa från universums kant rakt in i djupet av ditt eget hjärta.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Vi har inte bara vandrar i Lund uttan också i Europa. Från S:t Jakobs kyrka i Santiago de compostelansk i väst till S:t Olofs kyrka i Nidaros,Trondheim, i norr.
Tack till alla som deltog i dagens pilgrimsvandring denna  varma sensommardag.
#liberiet #medeltidalund #drottenskyrkoruin #pilgrimsvandring #mariahimmelsfärd
  • Idag den 15 augusti på Maria himmelsfärds dag vandrar vi till de plasterna där Lunds 27 medeltida kyrkor legat.
Förmiddagens avklarad. Efter lunch fortsätter vi.
#pilgrimsvandring #pilgrimsvägenskåneblekinge #medeltidalund #förereformationen #lundsdomkyrka #liberiet #mariahimmelsfärd
  • Bianca Maria Barmens skulptur, Stella stjärnskådaren, möter i kryptan under sommarutställningens sista vecka. #lundsdomkyrka #lundcathedral #visitlund #konstilund
  • Farväl Fru Görvel! Tack alla som kom och såg och hörde henne berätta om Lunds domkyrkas historia och om det astronomiska uret denna sommar. Vi ses snart igen 👋

#visitsweden