Lunds domkyrkoförsamling

Lunds domkyrkoförsamling är en del av Lunds pastorat, som leds av domprosten.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Tillhörigheten till Svenska kyrkan förenar cirka 7 miljoner människor i Sverige. Den som frågar dessa olika människor om deras inställning till Svenska kyrkan får skilda svar.

Du gör det möjligt

Runt om i Sverige finns hundratals små medeltidskyrkor, ofta finansierade av gemensamma krafter i bygden. Under kyrkans valv har gudstjänst firats i hundratals år.

Församlingsrådets ledamöter

I Lunds domkyrkoförsamling finns ett församlingsråd som fungerar som församlingens styrelse.

Församlingens målsättning

I varje församling i Svenska kyrkan finns en församlingsinstruktion som beskriver hur församlingen vill arbeta med sin grundläggande uppgift; att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission.

Styrande dokument

Här finns dokument som är styrande för Domkyrkoförsamlingens arbete samlade.

Lunds Domkyrka på Instagram

• Temperaturerna kryper neråt och isande vindar sveper över gatorna i Lund. Har du varma kläder eller sovsäckar över?
Kolla gärna en extra gång i förrådet, kanske kan du hjälpa en utsatt medmänniska att slippa frysa.
Detta behövs just nu:
- Sovsäckar - Stora vinterjackor - Varma skor (herr och dam) - Vantar och mössor
Lämnas på Diakonicentralen, Råbygatan 18, öppet mån-tors 9-14, fre 9-12. För andra överenskommelser kontakta Cecilia Palmquist 046 718768 eller kaféet 046 718765.
  • Björken gulnar och rosen prunkar - september i Lundagård.
#lundsdomkyrka
#höst
#visitlund
#visitsweden
#lunduniversity #svenskakyrkan #lundcathedral
  • Flyttfåglar- ett tydligt hösttecken.
#lundsdomkyrka #lundapågarna #flyttfåglar #hallalund
  • Nya diakoner tas emot!